Race reportage

Klicka på önskad artikel nedan för att öppna den.

2022-03-21 - UniGo One har börjat att levereras ut till återförsäljare

UniGo One har börjat att levereras ut till återförsäljare

UniGo One är nu i produktion och har börjat att levereras ut till återförsäljare.

T.ex. Radne Motor har lagt upp UniGo One som en artikel som går att förhandsboka.

Här en jämförelse mellan UnuiGo One, Alfano 6 och Mychrone 5s. 

 

OBS! BLE, BlueTooth och NFS är inte klart i första firmware versionen utan kommer att bli tillgängligt i en senare programuppdatering.

 

//Niclas

 

2022-03-12 - Test artikel (2022)

Test artikel (2022)

Övriga artiklar

Klicka på önskad artikel nedan för att öppna den.

2022-04-13 - Unipro Analyser

Unipro Analyser

Nu finns Unipro Analyser v1.0.1 tillgänglig att hämta hem från Unipro hemsida.

Unipro har tagit över utvecklingen av Off Camber Data för sina UniGo modeller.
Programmet Unipro Analyser fungerar bara tillsammans med UniGo, Alfano användarna får fortfarande använda Off Camber Data.

 

Här är några nya funktioner:

  • WiFi stöd
  • Alla funktioner (välj varv, Histograms, XY Plot, Sektor tider osv.) är nu flytande fönster. De går att expandera/minimera, docka vart som helt på Analyser fönstret eller ha dom separat.
  • Plus lite annat smått och gott.

 

Har ni en UniGo rekommenderar jag er att uppdatera till denna version.

 

//Niclas

2022-03-21 - Unipro Analyser och WiFi importering

Unipro Analyser och WiFi importering

UniGo One kan köras i två olika WiFi lägen Access Point eller Client.

  • Access Point - Om man kör den i Access Point läget dyker One upp som ett WiFi nätverk som du ansluter din dator till.
  • Client - Om du har ett befintligt Access point (WiFi nätverk) i tältet kan du köra One i klient läge, anslut bara datorn till samma nätverk.

I Unipro Analyser finns det två importera knappar. Den med en mappikon är den gamla för att importera via kabel eller USB minne, den nya importera knapp med en WiFi ikon är för att importera via WiFi (OBS! One kommer bara att fungera via WiFi eller kabel).

När du klickar på WiFi importera knappen öppnas en dialogruta där du till vänster väljer din UniGo enhet. när du gjort det får du till höger lite information om enheten överst och under det alla loggfiler som finns på enheten.

Kryssa i de filer du vill importera och klicka sedan på "Download selected files".

 

Nästa dialogruta är som tidigare, du får bekräfta/ändra att det är rätt bana, förare, kart osv. och sedan importera loggfilerna.

 

Programmet Unipro Analyser "UA" (tidigare Off Camber Data) kommer snart att finnas tillgängligt på Unipro samt på Off Camber Data hemsida. Programmet är skickat till ansvarig hos Off Camber Data.

 

//Niclas

2022-03-13 - Unipro Analyser - Styrutslag från UniGo One

Unipro Analyser - Styrutslag från UniGo One

Nedan ser ni de två graferna Steering Angle [°] och Steering Rate [°/s] i Unipro Analyser (tidigare Off Camber Data) som loggas av UniGo One.

Ni kan se att Max (röd graf) behöver styra mindre genom svängarna än vad Moa (grön graf) behöver göra. Jag har ställt markören (vita lodrätta strecket) mitt i andra hårnålen på Vendrell banan.
Här ser ni att Moa vrida 27° mer än vad Max gör mitt i svängen och hon behöver dessutom vrida ännu mera ut ut sväng. Att hon behöver styra mer i slutet av kurvan är ju inte så bra, det är inte det bästa och snabbaste sättet att påbörja nästkommande raksträcka på.
Vi behöver testa och logga mer för att ta reda på varför banan inte räcker till i utgången för henne.

  • Är det en chassi inställning som löser detta, t.ex. flytta fram stolen så att vi får mer vikt på framhjulen?
  • Kommer hon in för fort i kurvan? Hon kanske behöver ta ned farten lite mer in i kurvan.
  • Går hon på gas för tidigt innan karten har roterat mitt i sväng som gör att banan inte räcker till i utgången?

Som sagt mer testning och loggning, så skall vi säkert komma underfund med denna understyrning.

//Niclas

2022-03-07 - Ny laptimer från Unipro "UniGo One"

Unipro ApS släpper inom kort en ny laptimer, namnet på den är "UniGo One".

UniGo One är en instegsmodell, men bli inte avskräckt eller lurade av det den är en mycket kompetent modell.

 UniGo One

Den yttre skillnaden mot äldre modeller är att One är mer fyrkantig med avrundade hörn och har fyra knappar istället för sex.

Systemmässigt har den fått ett nytt menysystem som anpassar sig utifrån vart du är, dvs den kommer att visa mest troliga valet först som du vill gå till t.ex. om du är i Run Mode och trycker på menyknappen så är det första valet att vara att gå till Analysskärmen.

Menysystemet utgår alltid från mitten och skärmen visar fem ikoner (funktioner) dvs de första och mest troliga funktionerna mitten på skärmen, på varsin sidan om denna funktion finns det  sedan två andra ikoner (funktioner). Eftersom menysystemet anpassar sig utifrån vart du är kommer menysystemet att att ha olika antal funktioner och se lite olika ut. När du klickar åt höger eller vänster kommer ikonerna att flytta på så så att den aktuella ikonen alltid är i mitten. Har menysystemet fler än fem funktioner så får man skrolla mer åt vänster eller åt höger (spelar ingen roll) för du komma åt samma funktioner åt båda hållen. Som sagt det spelar ingen roll åt vilket håll du går du når t.ex. funktion 6 med bara tre klick åt höger eller vänster.
Skall försöka beskriv hur ordningen fungerar, varje siffra i exemplet representerar en funktion (ikon) och i detta exempel har menysystemet 9 funktioner, Menysystemet skulle se ut enligt följande "9876 53124 6789", du kommer först att se funktionerna 53124 och du når funktion 2 och 3 med bara ett klick åt höger eller vänster. Funktionerna 6-9 når du om du oberoende om du skrollar åt höger eller vänster. När du passerar förbi funktion 9 kommer du tillbaka till funktionerna i mitten igen dvs 5,3,1 eller 4,2,1 beroende på åt vilket håll du skrollar.

Det kommer även att finnas två olika inställningsmenyer en enklare och en avancerad, den avancerade menyn innehåller alla inställningar medans den enkla bara de mest vanliga. Inställningsmenyn är som i tidigare modeller en listmeny, men istället för att denna listmeny ligger under ett antal olika ikoner i tidigare modeller har man bara en lista med kategorier (Event, Track, Kart, Engine, Driver, Sensors, Feedback och UniGo), dessa kategorier är sedan expanderbara så att man kommer åt att se och ändra inställningar under resp. kategori. Även här är det aktuella menyval i mitten på skärmen, man ser två rader ovanför aktuellt val (det du har gått förbi) och tre rader under med funktioner som kommer om du fortsätter att skrolla ner.

 

Här är lite tekniskt data om One

- Dimensions: 137 x 90 x 31/18 mm

- Weight: 350 g

- GPS receiver built-in: YES

- GPS antenna built-in: YES

- Concurrent GPS systems: 3 (10 Hz)

- Display resolution: 256x160 (40960 pixlar)

- Display backlight: Pure white

- Display gray colors: 16

- Ambient light sensor: YES

- WiFi: YES

- BLE: YES

- BlueTooth (for audio): YES

- NFC: YES

- USB: YES

- CAN: NO

- Battery built-in: YES

- Battery capacity: 3400 mAh

- Battery charger: 2.4 A

- Battery fuel gayge: YES

- Battery run time: >40 hours

- Accelerometer: YES

- Gyroscope: YES

- Steering wheel position: YES

- Adv. sensors directly: YES

- Analog sensors directly: YES

- Environment temp sensor: YES

- Trig directly from magnet: YES

- Warning / shift LEDs: 5 fixed color

- Better / worse LEDs: 2 separate LEDs

- Expandable: YES

- Waterproof: IP67

- RPM input: Software adjustable

- Temperature inputs: 2 (PT1000 + TC)

 

Vi har körde med UniGo One under hösten och under ett träningslägret i Spanien (Vendrell) v9 (2022) på två kartar.

I Spanien körde vi under 5 dagar och det blev mellan 50-100 varv/dag, Under dessa dagar hade vi inte haft ett enda problem med UniGo One.

Både våra One var fulladdade när vi åkte hemifrån och vi behövde inte ladda dom under hela veckan. När vi kom hem hade den ena 36% och den andra 58% kvar av batteriet. Skillnaden beror på att den ena stänges av direkt när förare kom in och den andra lät vi den automatiska avstängningsfunktionen göra jobbet, inställningen för automatisk avstängning var inställd på 20 min. Så batteriet kommer att räcka ett antal tävlingshelger beroende på hur mycket du tränar. där där emellan. Den har en batteri sensor som visar hur mycket batteri som är kvar (se bild ovan längst ner till vänster 90% kvar).

Att överföra data från One till Unipro Analyser (tidigare Off Camber Data) kan antingen göras med kabel eller via WiFi. Under träningsveckan överförde vi data till Unipro Analyser via WiFi och det fungerade hur smidigt som helst.
One kan antingen agera som WiFi klient om det finns ett nätverk som den kan koppla upp sig emot eller agera som WiFi host där man då får ansluta sin dator mot det WiFi nätverket som One delar ut.

En annan intressant funktion var "Steering wheel position" sensorn som är inbyggd i One. Med den sensorn får man två grafer i Unipro Analyser Steering Angle [°] och Steering Rate [°/s], dvs hur mycket vrider föraren på ratten resp. hur snabbt. Två mycket intressanta grafer när man vill jämföra två eller flera förare eller varför inte två olika varv från samma förare
I vårt fall kunde vi se att Moa som körde Rotax Max behöver styr lite mer än vad Max gör med sin Rotax DD2 genom kurvorna. Detta kan beror på att hon troligtvis har lite mer understyrt än vad Max har, och hon därför behöver styra lite mera. Vi ser också att hon ibland är lite mer ivrigt initialt i kurvan än vad Max är, något som kan vara en orsak till understyrt. Utifrån detta skall vi prova att göra en liten chassi förändring och sedan jobba på att styra in lite mjukare.

 

Ha en fortsatt trevlig försäsong så ses vi snart på en kartingbana någonstans i Sverige.

 

//Niclas

2022-03-07 - UniGo 7006 - Firmware v01.38.001

Senaste firmware versionen för UniGo 7006 är v01.38.001.

Ni kan ladda ner senaste firmware versionen från Unipro hemsida https://uniprolaptimer.com/7006-download/

 

//Niclas

2022-03-07 - UniGo 6005 - Firmware v01.07.002

Senaste firmware versionen för UniGo 6005 är v01.07.002.

 Ni kan ladda ner senaste firmware versionen från Unipro hemsida https://uniprolaptimer.com/6005-download/

 

//Niclas

2022-03-07 - UniGo 3005 - Firmware v01.07.002

Senaste firmware versionen för UniGo 3005 är v01.07.002.

 Ni kan ladda ner senaste firmware versionen från Unipro hemsida https://uniprolaptimer.com/3005-download/

 

//Niclas

Logga in

Logga in Registrera

Login to your account

Username *
Password *

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Partners

Unipro

 

Mamma och Pappa

RMC toppen "Max" -22

RMC Toppen "DD2" -22

Sök

Online

Vi har 2 besökare och inga medlemmar online

Copyright © 2008-2014 by Runesson Racing.
All Rights Reserved.